Nieuws

Keuring 2011

Zoe was de verassing van de dag voor ons. Persoonlijk vonden wij haar aan de dikke kant, maar van zij gezien misstond het haar niet. De keurmeesters plaatsten haar gelijk aan kop en daar bleef ze ook lopen. Het was een flinke rubriek met acht stuks pony's. Zoe kreeg een eerste premie en werd later op de dag middenmaats kampioen! Zoe is een dochter van Sinead ( Cendy van de Veldhoeve x Kees) en Gresini van de Veldhoeve.Zoe was de verassing van de dag voor ons. Persoonlijk vonden wij haar aan de dikke kant, maar van zij gezien misstond het haar niet. De keurmeesters plaatsten haar gelijk aan kop en daar bleef ze ook lopen. Het was een flinke rubriek met acht stuks pony's. Zoe kreeg een eerste premie en werd later op de dag middenmaats kampioen! Zoe is een dochter van Sinead ( Cendy van de Veldhoeve x Kees) en Gresini van de Veldhoeve.

 

          

Babouschka (links) een drie jarige dochter van Helloween en Kees behaalde een tweede premie. Het twenter Corney v.d. Veldhoeve, vader Kees, behaalde in tegenstelling tot vorig jaar nu wel een premie. Ze moest haar halfzuster, in eigendom van P.Sibma voor laten gaan.

 

          

Dewdrop (links) is een dochter van Maroussia en Luxor van Jeestebeck. Zij valt in de kleine maat. Vorig jaar kreeg zij geen veulenpremie, dit jaar was er voor haar wel een premie. Dewdrop krijgt steeds meer witte haren en we kunnen bijna niet wachten tot het een echte schimmel wordt! Na toch wat twijfels over het type lijkt het toch de goede kant op te gaan met de Luxors. Hopelijk zijn er straks toch wat schimmel merrie's in de grotere maten. Rechts op de foto Delilah. Een dochter van Tinkerbell en Olaf. Vorig jaar geen premie maar nu wel! De veulenkampioene van vorig jaar, Dymphna behaalde ook netjes haar enter premie

 

 

          

Dayella (links) is een dochter van Goedele en Luxor. En van mijn favorieten! Vorig jaar kreeg ze net geen veulen premie.Ook dit jaar ging zij zonder premie naar huis. Ik vond haar een beetje rijp voor een enter, maar goed ik blijf achter deze pony staan en weet zeker dat ze goed zal uitgroeien. Rechts op de foto Emiliana, het veulen van Tinkerbell. Dit keer viel haar Olaf dochter wel in de premie's.

 

Het hengst veulen Eowinn van Veruschka en Olaf ging aan kop in zijn rubriek met premie. Het hengstveulen Excalibur van Sinead en Olaf liep in dezelfde rubriek op het derde plek met premie.

 

 

≈≈≈

 

D-White en Diamond

De twee enter hengsten D-White en Diamond van stal Break of Dawn zijn verhuist naar Hugo en Nel van Rheenen in Holwerd. Nel wil graag gaan mennen met deze twee zonen van Luxor van Jeestebeck. D-White, rechts op de foto, is een zoon van Linde van de Saelberch. Diamond is een zoon van de naar de Shetland eilanden verhuisde merrie Leandra van de Kreeksteeg. Beide pony's worden schimmel.

 

≈≈≈
 

Eerste Nederlands gefokte shetlandpony terug naar de Shetland eilanden!

Eerste Nederlands gefokte shetlandpony terug naar de Shetland eilanden! Op de afgelopen hengsten keuring ontmoetten wij Noorse vrienden die wij op de internationale shetlandpony show 2008 te Duitsland hadden leren kennen. Op ons voorstel om pony's bij ons te gaan kijken reageerden zij positief. Bjorn, Eldrid en Tore reden mee naar Ureterp. Er zijn natuurlijk betere jaar getijden om pony's te gaan bekijken, maar zij zijn natuurlijk gewend aan sneeuw en ijs.

Tore had gelijk een bepaalde voorkeur en liep direct op Sebright af. Eldrid was erg onder de indruk van D-Day, het hengst veulen van Veruschka en Olaf. De volgende dag weer naar de hengsten keuring en s'avonds in hun vakantie huis afspraken gemaakt over het transport.  We hadden een hele gezellige avond en kwamen er achter dat Tore eigenlijk  boer is en een hele mooie boerderij bezit.  Tore was van plan zijn boerderij te verkopen en naar de Shetland eilanden te gaan verhuizen. Na enkele weken heen en weer bellen en mailen,  had Tore interresse in nog een aantal merrie's. Leandra van de Kreeksteeg, Genty van de Halve Weg en Bressay Bell, de dochter van Maroussia. Bjorn liet ons telefonisch weten ook een pony te hebben gekocht, en wel de 1ste premie hengst Wulfert van de Groote Woerd.

   

Nu er ook een hengst mee ging op transport moest Akko enkele aanpassingen maken in de trailer. De hengst moest natuurlijk apart staan. Op het eerste transport gingen ook mee de jonge merrie Bressay Bell en het hengst veulen D-Day. Op 19 februari vertrok Akko met een vriend (zodat zij elkaar af kunnen lossen)  richting het uiterste puntje van Denemarken zodat Tore en Bjorn de pony's mee konden nemen op de ferry naar Noorwegen. Het tweede transport vertrok twee weken later op 12 maart. Dit keer was Eldrid met Bjorn mee om de 3 merrie's, Sebright, Leandra en Genty verder mee te nemen naar Noorwegen. Eldrid en Bjorn kwamen deze keer niet met een lege trailer maar hadden een Dolahest merrie voor ons meegenomen. Dolahest is een van de drie inlandse rassen van Noorwegen. Deze merrie Flora kon Tore niet meenemen naar de Shetland eilanden en aangezien wij dit een heel mooi ras vinden, hadden wij deze merrie van Tore gekocht.

Begin mei werden de pony's verscheept naar de Shetland eilanden.  Daar is ook het veulen van Leandra en Luxor geboren. Iedereen kan zich natuurlijk wel voorstellen dat we enorm trots zijn.

Leandra met veulen     
Leandra en Hera                                                                             Veulen Hera van Leandra en Luxor


≈≈≈

 

Kees kinderen geboren bij Bert Jan Brandsma en Mirjam Eekhout te Zevenhuizen (Gr).

                       

           Carola (Max van Breyvin) met haar merrieveulen Erica.                            Julie Rose (Newton van Dorpzicht) met haar hengstveulen Eminem.

 

                      

                      Lianne (Elmer van Dekema) met haar merrieveulen Esmay.                Wilkolina (Typhoon v/d Kozakkenhoeve) met haar merrieveulen Enya Rose.

 

 

 

≈≈≈

 

Wonomir van stal Break of Dawn aan de rechter kant.

Wonomir is in 2005 geboren. Zijn moeder is Helloween, en zijn vader Hose Ebony. Via een omweg is Wonomir bij de familie Boomgaard terecht gekomen. Dochter Veerle is een fanatiek menner. Wonomir loopt samen met Puck in het tweespan en doet het goed. Afgelopen herfst vroeg de familie Boomgaard of we ook een opvolger hadden voor Puck aangezien hij al op leeftijd is. Het is de laatste zoon van Ohreen van Reijensbroeck ( Hose Ebony) geworden, Chakothay van stal Break of Dawn. ( Scott v.d. Bargeshoeve)

 

≈≈≈

 

 

Tsarina van stal Break of Dawn

In 2008 hebben we Tsarina verkocht naar Noorwegen. De nieuwe eigenaresse Birgitte Forshaug, behaalde met haar een groot succes op de NPA show in Tresfjord  2010. Tsarina werd beste Shetlandpony maar versloeg ook alle andere ponyrassen die dag, dus: BEST IN SHOW zoals dat in Noorwegen genoemd word. Tsarina is een dochter van Helloween en Kees en was in Nederland een 1ste premie kroon merrie.

Winnaars Tresfjord 2010
van links naar rechts: Jonatan, THB Mary Mckear, Tsarina van stal Break of Dawn

Jonatan, de beste hengst werd reserve best in show. In het midden een pony ( gefokt door onze Noorse vriendin Tonje Boe), een dochter van Manoes v.d. Meeren (moeder Elize v.d. Vierhoeven) en Mclintock, THB Mary Mckear, werd reserve jeugdkampioen, en Tsarina.

 

≈≈


 

 


Akko en Anneke