Wij zijn Akko Tiemes en Anneke Vijver. Anneke heeft eigenlijk al sinds haar 6e iets met paarden en rijdt al vanaf die leeftijd paard. Dit virus zat schijnbaar al in de familie want haar pake (opa) had als vodden-/schillenboer al een Shetlander voor de kar.  Deze Shetlandpony werd voor de jaarlijkse kermis ook ingespannen voor de kar, maar dan voor de kinderen (zie foto). Deze foto is van 1953.

Anneke's pake (opa) daarnaast haar vader.  Anneke op haar 6e al gek op paarden

Akko had tot hij Anneke leerde kennen niets met paarden, maar hij had wel Iwan gezien en vond dit toch wel een grappig beestje, en kocht deze dan ook. Nu is hij ook besmet met het pony virus. Paardrijden is aan hem niet besteedt, hij rijdt liever op iets met meer pk's.
 

Akko met Iwan

 

Fokken met een doel
 

Wij fokken pony's in de midden en grote maat in de zwarte kleur, die voldoen aan de rasstandaard. Natuurlijk hebben wij ook zo onze eigen eisen en wensen. Wij proberen met weloverwogen combinaties veulens te fokken, die ook voldoen aan onze eigen eisen. Wat wij graag zien zijn pony's die ruim en correct bewegen. Tevens moeten zij over een attent orenspel en een klein (passend) hoofd beschikken, ronde neusgaten en veel behang. Kap en front staat hoog op ons wensenlijstje, wij menen dat pony's die aan deze eisen voldoen, extra uitstraling in de keuringsbaan vertonen.

Wij wensen u veel lees en kijkplezier. Reacties en bezoek zijn altijd welkom! De koffie staat klaar. U kunt contact met ons opnemen via de contactpagina.

 

 

 

İAkko en Anneke