Historie:

Akko met Iwan

Eerste pony.

In 1995 kochten wij ons huis in Ureterp. Daarvoor woonden wij in Drachten in een appartementje, zonder tuin. Ons huis in Ureterp had daarentegen voor ons erg veel ruimte. Ons oog was gevallen op een pony. Dit bleek een mini hengstje met papieren te zijn! Iwan v.d. Elzenhof. Zijn moeder was nog een oude fokmerrie van Liezinga Senior. Iwan werd op naam gezet, en zodoende werden wij lid van het N.S.P.S. Toen kregen we elke maand het blad de Shetlandpony. We raakten steeds meer geïnteresseerd in de Shetlandpony en 'zijn historie.

Eerste merrie.

Toen we een stukje grond bij een boer konden gebruiken wilden we al snel een merrie aanschaffen. Wij gingen naar de zomerkeuring in Vries. Daar ontmoeten wij Henk Buist. Hij had een leuke zwarte merrie van 97 cm. bij zich die wel te koop was. Dit was Helloween van de Kreeksteeg. Een 3-jarige dochter van Zorro v Dorpzicht en Cendy v.d. Veldhoeve.
 

Helloween

 

Eerste Keuring.

Henk Buist zou haar toiletteren en voor brengen. Zij kreeg een kopnummer, met een 2e premie en werd middenmaats kampioen! 2 Jaar later werd zij wederom m.m. kampioen maar nu met een 1e premie.

Eerste Veulen.

Toen wij Helloween kochten was zij drachtig van Harley v Geldersoord. Op 18 mei 1997 werd de eerste pony geboren die de naam van stal Break of Dawn zou dragen. Maroussia werd om 3.15 uur geboren. Tot nu toe is zij onze meest succesvolle pony. Zij werd als enter jeugdkampioen van Friesland, liep als enter op kop op de zomerkeuring van Vries, in 2002 reserve middenmaats kampioen met een 2e premie en in 2004 middenmaats kampioen 1e premie. Zo heeft zij haar moeder evenaart.


Nu is Maroussia moeder van Tinkerbell van stal Break of Dawn ( Kees van Reijensbroek). Ook zij deed op de premie keuring van haar spreken door als enter reserve jeugdkampioen van Friesland te worden. En in 2006, als drie jarige met een 1e premie bekroond te worden.

In 2001 kregen wij de 1e premie dekhengst "Kees van Reijensbroek"  en inmiddels lopen er  30 pony's in de weilanden van stal Break of Dawn.

 

 

 

 

İAkko en Anneke