Lillith van Stal Break of Dawn
 

Lillith is geboren in 2007. Haar moeder is een 100% fjord, haar vader is een kruising Fries keer Tinker en is zwart bont. Lillith loopt al 5 maanden mee in de kinder lessen bij Stal Boeken en ze is dus super braaf en voorwaarts. Lillith heb ik (Anneke) gekregen in het jaar dat Kaya door de bliksem werd getroffen.

 

Bright Star van Stal Break of Dawn

Britt zag ik als veulen van vier dagen oud, en ik was gelijk verkocht. Zij stond bij een paardenfokker aan de overkant van waar Kees staat. Haar moeder is een zwart bonte Tinker en haar vader een echte Fries. Inmiddels is zij twee jaar oud en ziet er uit als een mini Fries. Ook haar gangwerk is een Fries gelijk. Ze is aanhankelijk, ondeugend en brutaal. Net als Lillith volgt ze me overal. Het heeft toch grote voordelen als je pony's koopt als veulen. Ze loopt tussen de jeugd shetten en is daar de baas!

Britt is nu 3 jaar en ontzettend mak. Waar ik ben in het land is zij ook. Als het warm is laat ze zich geheel vrijwillig douchen, als ik daarmee stop (want de waterbak moet ook eens vol) dan trekt ze aan de slang en mijn arm om toch vooral door te gaan. Een zadel heeft ze nog niet opgehad maar ik heb al wel op haar gezeten! Super braaf!

 

Aengus van Stal Break of Dawn

Aengus is geboren in 2007. Zijn moeder was Kaya mijn rij pony. Kaya was waarschijnlijk een kruising fjord keer fries en had de hoogte van een fjord. Ze had mooi lang zwart behang. In 2006 lieten we haar dekken door een goed gekeurde fellpony hengst, Sleddale Eddie. Aegus werd geboren op tweede pinksterdag 2007. Kaya was erg blij met haar baby en een perfecte moeder. Aengus groeide op tussen zijn shet veulen vriendjes. We besloten Kaya nog een keer te dekken door een fellpony hengst maar nu een luxer type. Toen Aengus zeven weken oud was sloeg het noodlot toe. Hevig onweer over Ureterp, en Kaya werd als enige door de bliksem geraakt en was opslag dood! Daar zit je dan op een zondag middag met visite. Tinkerbell waakte over het lichaam van Kaya en Aengus dronk nog een keer.....We moesten een fles regelen en melk. Daarna maakten we een brij met veulenbrok en halfvolle melk, wat we hulkenbrij noemden. Aengus heeft de fles nooit geweigerd en groeide voorspoedig op bij zijn pleegmoeder Tinkerbell en zijn pleeg broertje Akbhar. Op de foto kun je zien dat hij niks te kort heeft gehad en een echte "HULK" is geworden. Aengus heeft ook al kinder lesjes gelopen zonder echt beleerd te zijn! Ik ben super trots op hem.

 

 

 

 

 

        

 

 

İAkko en Anneke